فواید و مضرات خوردن چای همراه با غذا
مشاهده فهرست مطالب
Toggleفایل صوتی مقاله فواید و مضرات خوردن چای همراه با غذا رو گوش کنید تا بدانید جایگزین چای چیست.
نوشیدن شربتهای سنتی قبل و بعد غذا علاوهبر اینکه ضرری ندارد، برای سلامت بدن نیز بسیار مفید است. برای کاهش مضرات خوردن چای در شب میتوانید شربتهای گیاهی با خواص مشابه چای چون شربتهای گلاب، سکنجبین، بیدمشک، نعناع، کاسنی و بهارنارنج را هنگام شب و قبل از خواب میل نمایید.
مضرات چای در طب سنتی
اینکه بعد از غذا چای بخوریم چه اتفاقی برای سلامت بدن میافتد؟ سوالی متداول در بین همه افراد است. در پاسخ این سوال میتوان گفت که چای طبع خشک و گرمی دارد و میتواند به مرور زمان باعث بروز سرطان شود.
در اصطلاح شیمی گفته شده است که ساختار مولکولی حلقوی چای باعث ایجاد سرطان میشود.همچنین پلی فنول از دیگر مواد آروماتیک موجود در ساختار چای است که ضررهای بسیاری برای کبد و سیستم گوارش به همراه دارد.
البته در کارخانهها با افزودن مواد آروماتیک و سرطانزا به چای باعث افزایش ضررات آن میشوند. مصرف چای همراه غذا باعث جلوگیری از جذب آهن موجود در غذاها به بدن میشود.
همچنین اگر چای را بهصورت متعدد و برای دفعات بسیار در روز و شب مصرف کنید، ممکن است با کمخونی مواجه شوید. ناگفته نماند که تانن از دیگر ترکیبات چای است که با استفاده از آهن به ایجاد رسوب در بدن میپردازد.
این رسوب به دلیل داشتن ساختار مولکولی و سنگین در بدن غیر قابل جذب است و به مروز زمان مشکلاتی را به وجود میآورد. از نظر طب سنتی مصرف چای همراه غذا باعث ایجاد بیماریهای پوستی، بیمارههای روحی و روانی و… میشود.
فواید چای در طب سنتی
اگر در حد اعتدال به مصرف چای بپردازید، چای فواید بسیاری برای شما به همراه خواهد داشت. البته نباید به خوردن چای بعد از غذا و هنگام شب ادامه دهید زیرا این کار از عاداتی است که ضررهای زیادی برای سلامت بدن در پی دارد.
نوشیدن چای باعث افزایش ترشح ادرار و عرق میشود و به بدن شما جهت دفع مواد زائد کمک فراوانی مینماید. همچنین مصرف چای میتواند سردرد شما را تسکین دهد و به بهبود خون و رنگ چهره کمک کند.
چای سبز و چای سیاه برای بهبود مشکلات ادراری، کاهش اندوه و پاکسازی معده و مغز مفید هستند. جالب است بدانید که نوشیدن چای باعث رفع بوی بد دهان نیز خواهد شد. البته شما هنگامی قادر به دریافت این فواید خواهید بود که در مصرف چای زیادهروی نکنید.
دلایل ضرر چای در شب و بعد از غذا
بسیاری از افراد به خصوص مردان به خوردن چای بعد از غذا علاقه بسیاری دارند. موادی به نام تانن در چای موجود است و با مصرف چای بعد از غذا، مانع جذب آهن در بدن میشود،؛ ازاینرو در طب سنتی همواره توصیه میکنند که چای را حداقل نیم ساعت پس از صرف غذا بنوشید.
البته بهترین زمان مصرف چای بعد از غذا حداقل دو ساعت است. همچنین کافئین موجود در چای میتواند باعث بروز بیخوابی شود و بهتر است چای را هنگام شب و قبل از خواب مصرف نکنید. همچنین میتواند باعث بروز اثراتی چون افزایش ضربان قلب، ایجاد حالت تهوع و استفراغ و تحریک معده شود.
معرفی شربت های سنتی و گیاهی آرامش بخش جایگزین برای چای
پس از آشنایی با مضرات خوردن چای در شب، میتوانید برخی شربتهای سنتی و گیاهی را جایگزین چای نمایید. عرقیات گیاهی و شربتهای سنتی میتوانند فواید بسیاری برای بدن داشته باشند و خستگی شما را رفع نمایند. در ادامه مطالب میتوانید با چندین مورد از شربتهای سنتی و گیاهی و روش تهیه آنها آشنا شوید.
شربت گلاب، شربتی لذیذ برای رفع خستگی بدن
به جای نوشیدن چای همراه غذا میتوانید شربت گلاب را تهیه کنید و این شربت سنتی لذیذ را همراه با غذا بنوشید. شربت گلاب به عنوان شربت فرحبخش شناخته شده است؛ زیرا میتواند خستگی بدن شما را رفع نماید.
این شربت نشاط آور علاوهبر رفع خستگی، برای تقویت اعصاب، قلب و کبد نیز بسیار مفید است. همچنین شربت گلاب میتواند وضعیت عمومی بدن شما را تقویت نماید و برای تقویت دستگاه گوارش یا رفع اضطراب بسیار مفید باشد.
با این تفاسیر میتوان گفت که شربت گلاب با زعفران بهترین جایگزین قهوه جهت رفع خستگی و افزایش انرژی خواهد بود. روش تهیه این شربت سنتی به شرح زیر است:
- در ابتدا باید مقداری گلاب، شکر و آب را درون لیوان بریزید و با یکدیگر به خوبی ترکیب نمایید.
- برای ترکیب بهتر شکر و گلاب میتوانید آن را روی حرارت قرار دهید.
- در نهایت با افزودن مقداری لیموی تازه میتوانید شربت سنتی گلاب را آماده کرده و میل نمایید.
شربت سکنجبین، شربت نشاط آور و فرح بخش
همانطور که میدانید خوردن چای همراه غذا ضررات بسیاری برای سلامت بدن به همراه دارد؛ ازاینرو میتوانید به جای چای از شربت سکنجبین همراه با غذا استفاده کنید.
از خواص بینظیر شربت سکنجبین میتوان به درمان دلدرد، درمان سوزش معده، دفع صفرای اضافه از بدن، ایجاد نشاط و رفع خستگی اشاره کرد. همچنین این شربت در روزهای گرم تابستان برای رفع تشنگی و درد گلو یا بوی بد دهان بسیار مفید خواهد بود.
شربت سکنجبین بسیار آرامشبخش بوده و برای رفع گرمازدگی بسیار مفید و موثر است. برای درمان فوری سردی معده در خانه میتوانید شربت سکنجبین را همراه با عسل بنوشید. برای تهیه این شربت لذیذ میتوانید از روش زیر استفاده کنید:
- سرکه سیب را با آب ترکیب کنید و به آن کمی عرق نعناع اضافه نمایید.
- با اضافه کردن مقداری عسل میتوانید طعم شربت سکنجبین را بهبود ببخشید.
این ترکیب را برروی حرارت قرار دهید و در نهایت شربت سنتی سکنجبین را به همراه کمی یخ سرو کرده و میل نمایید.
شربت بیدمشک، مفید برای هضم بهتر غذا
بدون تردید پس از شناخت مضرات خوردن چای در شب به فکر جایگزین کردن شربت سنتی گیاهی با طعم لذیذ به جای چای خواهید بود. شربت بیدمشک از محبوبترین شربتهای گیاهی است که طعم بسیار لذیذ و دلچسبی دارد. این شربت به کنترل قندخون کمک فراوانی مینماید و باعث کاهش فشارخون نیز میشود.
همچنین شربت بیدمشک میتواند به درمان کمخونی بدن نیز کمک کند و علائم آرتروز را کاهش دهد. ناگفته نماند که عرق بیدمشک یا شربت آن برای سلامت پوست و زیبایی بسیار مفید است. همچنین به جای خوردن چای قبل از غذا، میتوانید این شربت را بنوشید؛ زیرا باعث افزایش اشتها میشود.
ناگفته نماند که شربت بیدمشک به هضم بهتر غذا نیز کمک میکند؛ ازاینرو خوردن آن قبل و بعد غذا بهترین انتخاب خواهد بود. طرز تهیه این شربت نیز به شرح زیر است:
- در مرحله اول باید شکر و آب را مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید.
- در این مرحله تخم شربتی و عرق بیدمشک را به ترکیب اضافه کنید.
- در نهایت میتوانید این ترکیب را با مقداری یخ سرو کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید.
شربت نعناع، ایده آل جهت کاهش عوارض چای
شربت نعنا از دیگر شربتهای سنتی محبوب مناسب برای جایگزین چای بعد غذا است. گیاه نعناع به کاهش آندروژن کمک کرده و در نهایت باعث کاهش رشد موهای زائد در نقاط مختلف بدن میشود. البته نعناع برای رفع سوزش معده و بهبود هضم غذا بسیار موثر است.
اغلب نوشیدن چای بعد از غذا باعث سوزش معده و دلپیچه میشود؛ ازاینرو برای کاهش عوارض چای بعد از غذا میتوانید چای را همراه با عرق نعناع میل نمایید. برای درمان اسهال و سندروم روده تحریکپذیر میتوانید شربت نعنا را با نبات درست کنید و قبل و بعد غذا بنوشید. با روش زیر میتوانید به راحتی این شربت سنتی گیاهی را در خانه تهیه نمایید:
- گیاه نعناع را تهیه کنید و برگهای نعناع را جدا کرده و درون قابلمه بریزید.
- برگها را پس از جوشیدن در آب از آبکش رد کنید و آب حاصل از آن را درون لیوان بریزید.
- با افزودن چند عدد نبات، شربت نعناع شما آماده خواهد بود.
برای بهبود طعم این شربت سنتی، میتوانید به آن کمی تخم ریحان یا تخم شربتی بیفزایید.
شربت بهارنارنج، کاهش استرس و رفع بی خوابی
اگر به دنبال شربت سنتی ایدهآل برای جایگزین نوشابه هستید، شربت بهارنارنج برای شما بهترین انتخاب خواهد بود. شربت بهارنارنج برای رفع هیجانات عصبی بسیار مفید است و میتواند باعث رفع بیخوابی شود.
نوشیدن نوشابه همراه با غذا و چای بعد غذا عوارض بسیاری برای سلامت بدن به همراه خواهد داشت؛ اما شربت بهارنارنج حاوی ویتامینهای C، A و E بوده و میتواند برای سلامت بدن بسیار مفید باشد.
همچنین این شربت به دلیل داشتن خواصی چون رفع تشویش، کاهش استرس و اضطراب جایگزین مناسبی به جای نوشیدن چای بعد از غذا و در شب خواهد بود. با روش زیر میتوانید این شربت سنتی را تهیه کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید:
- ابتدا شکر را در آب حل کنید و بعد از افزودن عرق بهارنارنج، این ترکیب را روی حرارت قرار دهید.
- پس از حل شدن شکر در آب، شربت شما آماده خواهد بود.
در نهایت با افزودن لیموی تازه و مقداری یخ، شربت خود را سرو کنید.
شربت کاسنی، کاهش اشتها و درمان ناراحتی معده
خوردن چای بعد از غذا برای مردان و زنان عوارض بسیاری به همراه دارد و پیشنهاد میشود که به جای آن، شربت کاسنی را تهیه کنید و این شربت لذیذ را قبل یا بعد غذا میل نمایید. اگر دارای رژیم غذایی هستید، میتوانید از شربت کاسنی جهت کاهش اشتها قبل از غذا استفاده نمایید.
همچنین نوشیدن شربت کاسنی پس از خوردن غذا باعث درمان ناراحتی معده، یبوست و اختلالات کبد خواهد شد. این شربت برای درمان بیماریهای مربوط به کیسه صفرا و تپش قلب بسیار مفید است. به جای مصرف چای همراه غذا میتوانید شربت کاسنی را با روش زیر تهیه کرده و میل نمایید:
- ابتدا درون لیوان آب بریزید و عرق کاسنی را به آن بیفزایید.
- برای خوشطعم شدن آن، میتوانید مقداری گلاب و سکنجبین را به شربت اضافه کنید.
- در نهایت مقداری یخ به شربت اضافه کنید و آن را میل نمایید.
عرقیات گیاهی آرامش بخش با خواص فراوان، جایگزین چای
بدون تردید خوردن چای بعد از غذا و هنگام شب برای سلامت بدن بسیار مضر خواهد بود؛ بنابراین بهتر است چای را به همراه برخی عرقیات گیاهی مصرف کنید. ترکیب برخی محصولات گیاهی با چای علاوه بر کاهش عوارض آن، باعث سلامت بدن، هضم بهتر غذا و درمان ناراحتی معده خواهد شد. برخی عرقیات گیاهی مفید برای ترکیب با چای به شرح زیر هستند:
- عرق بیدمشک: کاهش تورم و قرمزی پوست، تقویت عملکرد کلیهها، ضدسرطان، آنتیاکسیدان، درمان کمخونی
- عرق نعناع: بهبود هضم غذا، درمان ناراحتی معده، تقویت معده، رفع دلدرد، ضداسهال، ضدنفخ
- عرق سنبلالطیب: آرامبخش، ضد استرس و اضطراب، کاهش افسردگی، درمان سردردهای میگرنی، خوابآور، بهبود کیفیت خواب، تقویت قلب و کاهش قند
- عرق کاسنی: کاهش ناراحتی معده، درمان یبوست، بهبود عملکرد کیسه صفرا، درمان مشکلات کبد، بهبود هضم غذا
- عرق گلگاوزبان: مسهل، درمان خشکی پوست، التیامبخش زخمهای دهان و لثه، آرامبخش و رفع بیخوبی، افزایش سوخت و ساز بدن برای لاغری، کمک به هضم غذا
- عرق بادرنجبویه: رفع دلدرد و دلپیچه، بهبود هضم غذا، رفع نفخ، دفع سموم معده، درمان یبوست بسیار مزمن، رفع بوی بد دهان، تقویتکننده کبد و سیستم گوارش
- عرق بابونه: ضدالتهاب و اسپاسم معده، کاهش اشتها، بهبود و تنظیم خواب، کمک به دهیتراته نگه داشتن بدن، کاهش هورمون استرس در بدن
- عرق گلاب: ضدتشنج، کاهش وزن، ضددرد، خاصیت آرامشبخشی، رفع مشکلات پوستی، سلامت قلب
ناگفته نماند که افزودن عسل و نبات به چای میتواند در کاهش عوارض آن بسیار مفید و موثر باشد. بنابرین میتوانید برای رفع طعم تلخ برخی از عرقیات گیاهی مثل نعناع و کاسنی از عسل و چند شاخه نبات استفاده کنید. همچنین برای خوشبو شدن رایحه انواع چای میتوانید از گل محمدی استفاده کنید.
سخن پایانی
از نمونه مضرات خوردن چای در شب و بعد غذا میتوان به مواردی چون بروز سرطان، ایجاد مشکلاتی برای کبد و سیستم گوارش، ایجاد دلپیچه بعد از غذا، جلوگیری از جذب آهن در بدن، ایجاد کمخونی و… اشاره کرد.
جایگزین کردن شربتهای گیاهی و سنتی به جای چای یک راهحل خوب جهت کاهش عوارض این نوشیدنی است. با خرید شربت خانگی دیگر نیازی نیست در منزل، زمان زیادی را برای آماده کردن شربت گیاهی صرف کنید.
“مجموعه آبگین“ انواع شربتهای سنتی را بهصورت تکی و عمده یا پکیجهای عرقیات گیاهی و شربتهای سنتی با خواص مختلف را با قیمت بسیار مناسبی برای مشتریان ارائه میدهد.

فاطمه سادات یاجدی هستم. دارای مدرک دانشگاهی کارشناسی ارشد و دارای پروانه کسب در صنف عطاری می باشم .من یک کاشونی هستم که 3 تا مسئله، مسیر زندگیم رو عوض کرد و من و شما رو اینجا و برای تحقق یه هدف مشترک به هم رسوند. اول: دغدغهای که طی سالها راجع به مباحث سلامتی داشتم؛ دوم: یک سابقهی دهها سالهی خونوادگی تو زمینهی گل و گلاب و سوم: علاقهای که به کسب و کار تو فضای آنلاین داشتم.