چرا نوشیدن آب همراه غذا خطرناک است؟
آب پرمصرفترین مادهی معدنی مورد نیاز بدن است، اما همانطور که میدانید بسیاری از پزشکان و متخصصان تغذیه نوشیدن آب همراه با غذا را منع میکنند. این موضوع حقیقت دارد و با شناخت کمی از دستگاه گوارش بدن قابل درک است.
همانطور که میدانید بعد از قرار دادن لقمه غذا در دهان، بزاق شروع به ترشح میکند. این محلول دارای مقدار زیادی آنزیم و مواد ضد باکتری مانند لیزوزیم است که حفره دهانی را استریل میکند.
غذا با مخلوط شدن با بزاق برای گوارش بیشتر بهوسیله آنزیمهای معده و روده آماده میشود؛ اما نوشیدن آب همراه غذا چه مشکلی را به وجود میآورد؟ لازم است بدانید که آب خوردن وسط غذا باعث رقیق شدن شیره گوارشی و عدم گوارش کامل غذا میشود.
لازم است بدانید که نوشیدن نوشابه همراه غذا نیز بهدلیل گازدار و قنددار بودن آن ارزش غذایی نداشته و کیفیت هضم را بهشدت پایین میآورد. باور رایج بسیاری از افراد این است که نوشیدن چای همراه غذا به هضم و گرم شدن معده کمک میکند؛
این درحالی است که چای بهدلیل دارا بودن اگزالیک اسید، باعث افزایش اسید معده و آسیب به لایه مخاطی آن میشود. در این میان بهترین نوشیدنی همراه غذا را میتوان شربتهای سنتی دانست که میبایست با توجه به نوع غذا، مزاج و طبع افراد انتخاب شوند.
187,000 تومان
ضررهای آب خوردن بعد از غذا
نوشیدن مقدار کمی آب همراه غذا مشکلی برای شما ایجاد نمیکند و حتی در برخی افراد مبتلا به یبوست یا کم کاری روده بسیار مفید است؛ اما درصورت نوشیدن مقدار زیادی آب بعد از غذا باعث بروز مشکلاتی نظیر نفخ، درد کبد و سردی معده میشود. از جمله دیگر مضرات نوشیدن آب فراوان همراه غذا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- رفلاکس معده
- سوءهاضمه
- دلپیچه
- اسهال
- سردی و سنگینی سر
- جذب کمتر غذا
چه مدت بعد غذا آب بخوریم؟
نوشیدن آب بعد از غذا خوردن بهتر است با فاصله زمانی حداقل 30 دقیقه انجام شود. دلیل این موضوع نیز به فرمول ملکولی آب مرتبط است. بهطور کلی آب دارای PH خنثی است و نوشیدن آن باعث رقیق شدن اسید معده و اثرگذاری کمتر آن روی غذاها میشود.
بهتر است زمانی آب بنوشید که غذا وارد رودهها شده باشد. این زمان معمولاً حدود 1 ساعت بعد از غذا اتفاق میافتد. بنابرین اگر بعد از خوردن غذا احساس تشنگی کردید، آب بعد غذا باید با فاصله نیم ساعت تا یک ساعت استفاده شود.
در نظر داشته باشید که خوردن آب بعد از غذا برای افراد با مزاجهای مختلف، متفاوت است. بهعنوان مثال افراد با مزاج گرم میتوانند نیم ساعت بعد از غذا، آب بنوشند.
چطور بعد غذا آب بخوریم؟
بهترین حالت برای نوشیدن آب بعد از غذا در تمام طول روز، بهصورت نشسته است. در این حالت بدن در حالت آرامش قرار دارد.
همچنین خوردن آب بعد از غذا باید بهصورت جرعه جرعه باشد تا از ورود آن به مجاری تنفسی جلوگیری شود. دمای آب نیز باید حدود 25 درجه سانتی گراد باشد تا باعث سردی معده یا تجمع چربیها روی کبد نشود.
به جای آب چه نوشیدنی هایی همراه غذا بخوریم؟
همانطور که اشاره شد خوردن آب زیاد هنگام غذا خوردن مشکلات گوارشی مانند سوءهاضمه، بالا رفتن قند و ریفلاکس معده را به همراه دارد.
این موضوع بهدلیل فرمولاسیون آب است که اسیدهای معده و بزاق را رقیق میکند. در میان نوشیدنیهایی مانند دلستر، نوشابه یا دوغ به نظر میرسد که شربتهای سنتی گزینههای بسیار سالمی برای قرار گرفتن بر سر سفرههای ایرانی هستند.
این نوشیدنیها از دیرباز بر سر سفرهها وجود دارند و معمولاً متناسب با نوع غذا و فصل انتخاب میشوند.
بهطور مثال شربت سنتی زعفران بهترین نوشیدنی برای غذاهایی مانند ماهی، عدس یا پلو است که طبع سردی دارند. خرید شربت سنتی میتواند سفرههای شما را رنگ دیگری ببخشد و علاوه بر این باعث سلامتی شما و اهالی خانه نیز شود.
این موضوع برای افرادی که دچار کم اشتهایی هستند نیز بسیار مفید است. بهتر است شربت سنتی را مطابق با فصل، نوع غذا و مزاج خود تهیه کنید و در استفاده از آنها نیز زیاده روی نداشته باشید. شما میتوانید از این نوشیدنیها برای بعد از غذا نیز استفاده کنید.
2 دیدگاه در “آب خوردن وسط غذا؛ همراه غذا آب بخوریم؟”
چه شربت های رو پیشنهاد میکنید برای خرید
که همراه غذا منعی نداشته باشه
سلام خانم اسدی
پیشنهاد میکنیم شربت زعفران، شربت بهار نارنج و شربت گلاب خونگی رو امتحان کنین. این شربتها با طعم بینظیرشون میتونن همراه خوبی برای غذاهای مختلف باشن. شربت زعفران با عطر و طعم خاص خودش باعث میشه حس خوشمزگی غذاهاتون بیشتر بشه، شربت بهار نارنج با خاصیت آرامبخش و طعم ملایم خودش همراه مناسبی برای وعدههای غذایی سنگینتر هست. امیدواریم لذت ببرید.